Två resor med S/S Storskär i och en med S/S Blidösund i slutet av juli 2021

Alldeles underbara resor med ångbåt till bl.a. Husarö och Blidö.
01 Här ligger en nyputsad S/S Storskär och väntar avgång. OBS den blanka mässingslisten. 02 Naturligtvis satt jag i solen och vinden i stäven.. 03 Nu är vi på väg mot Vaxholm. 04 Vaxholm och fästningen.
05 Nuförtiden har fästningen handelsflaggan - men den är väl värd ett besök. 06 S7S Storskär är en mycket välskött båt. 07 Grinda är ett måste att anlöpa vid fint väder. 08 Nu smalnar det av lite och farten sänks. Maxhastigheten är 13-14 knop. Sveriges snabbaste ångbåt.
09 Södra Ingmarsö, det är min barndoms sommarö. 10 Nu har Storskär lagt till vid slutstationen Husarö och får ta igen sig i c:a en halvtimme. 12 Tillbaka till Strömkajen och civilisationen. 13 Q, Ville, Eva och iii redo att avnjuta Blidösunds 1:a klass matsal.
14 Ivrigt samspråk i fören på Blidan. 15 Reko att lägga till Vid Vagnsunda efter att ångvisslan låtit. 16 Vår matros träffade nästa altid. 17 Nu är S/S Blidösund framma i Norrsund, dår vi skall gästa fam Linder.
18 Nu är vi på väg hem igen - Blidan låeter visslan tjuta- (Tyvärr var jag inte tillräckligt snabb!) 19 På väg söderut i Blidösundet. 20 Kapten på bryggan med maskintelegrafen på full back! folderimage
folderthumb lifeboat