Påsken 1999 åkte vi till Amerika.

Först San Fransisco, sedan Los Angeles, New Orleans och sist en stund i New York, mella två flyg. Vi är Uffe H, Uffe W, Håkan, Lasse och Pliiiggis.
calif1a Påsken 1999 åkte vi till Amerika. Först San Francisco! Här beundrar vi kabelspårvagnarna. calif1b Vi åkte också kabelspårvagn i den mycket backiga staden. calif1c Här åt vi vår första frukost i San Fransisco. Notera flygplanet i taket. calif1d Liknande frukostställe ninns nog inte i "Konungariket Sverige".
calif2a Intressant växel för kabelspårvagnen. calif2b Mycket vackra omgivningar runt "San Fransisco". calif2c Som ni förstår är jag spårvagnstokig och var inte glad när Stockholm la ner sina spårvagnar 1967. Ett fullständigt idiotiskt beslut!!! calif2d Stora vingårdar utanför stan.
calif2e Golden Gatebron. calif2f Gata i staden, naturligtvis med kabelspårvagnsspår. calif2g Nu lämnar vi San Fransisco och åker mot Riksväg 1 utefter Stilla Havskusten mot Los Angeles. calif3a Pannkaksfrukost på vägen.
calif3b Stilla Havet är inte att leka med. Vackert fyrtorn. calif3c Kuststräckan mellan San Fransisco och Los Angeles är mycket vacker och vild. calif3d Kort rast med fika: calif3e Dags parkera för att att sova.
calif3f Vi var pigga trots den magra "Internationella Frukosten", se nästa bild. calif3g Den blev vi inte mätta på! calif3h Efter att ha intagit en riktig frukost på ett annat ställe, så ser vi så här glada ut! calif7a Otroligt vacker och vild natur utefter "Ettan".
calif7b Otrolig solnedgång! calif7c Kustvägen "Riksetten" i Calofornien är otrolig! calif7d Unerbar solnedgång! neworl1a Nu framme i New Orleans, som är den verkliga orsaken till vår Amerikaresa för oss Jazzälskare! Pliiiggis framför den stora idolen Louis Armstrong!
neworl1b På hjulångare på Mississippi (håkan och iii). Jag på Bourbon Street. neworl2a Bourbon Street igen! Minns väl alla tradjazzlåtar om dessa gator: neworl2b Uffe på Bourbon Street. neworl2c Nu är vi på Basin Street. Minns väl låten Basin Street Blues.
neworl2d Håkan i fototagen. neworl3a Spårvagn (eller är det ett tåg) i New Orleans. neworl3d Håkan på hjulångaren på Mississippi. neworl3b Missisippihjulångaren vid kaj.
neworl4a Skovelhjulet var inte på sidan utan i fören/akterna. neworl4b Maskinrummet på hjulångaren. Allt var skinande rent! Guiden sa inte ett ord om ångmaskinen, men ägnade en längre tid att beskriva maskintelegrafen från kommandobryggan. neworl4c Utsikt från fören/aktern med det stora skovelhjulet. neworl4d Naturligtvis Jazzunderhållning på hjulångaren vid den stora gamla ratten, där endast handkraft gällde.
neworl4e Tradjazz i "French Quarter" i New Orleans. neworl4f French Quarter igen. neworl4g Här spelades bara tradjazz året runt och nästa dygnet runt. neworl4h Tradjazzens "headquarter".
neworl7a Pliiiggis i högform i sin nya "mössa". neworl7b New orleans var "STOOORT" for mig. neworl7c Svalka! neworl7d Nånstans New Orleans.
newyor2a Ett kort besök i New York! mellan två flyg. newyor2b Ett eldorado för den musikintresserade Uffe! newyor2c Liv och rörelse på gatorna i NY. newyor2d Vi hade inte tid att äta på gågot annat ställe än...
newyor1b Men staden är mäktig.! newyor1c Hungriga var vi och förhållandevis billgt blev det! newyor1d Håkan njuter av en iskall... newyor1e ... och glada är vi...
newyor1f Denna modell fanns i en monter på Mac Donald tror jag. newyor1a Vi var i New York i c:a två timmar! neworl2e Pliiiggis avnjuter en glass i sin nyinköpta mössskärm med en "snorfana". neworl2f Kväll i New Orleans.
newyor3a Skyskrapor och åter skyskrapor! newyor3b Mycket trafik på gatorna. folderimg folderimage
folderthumb lifeboat